Akupunktur kan være vejen til et godt helbred

Mange mennesker døjer med smerter, som de ikke kan slippe af med, hvilket sætter en stopper for eksempelvis dét at dyrke motion. Motion er godt for kroppen, men mange motionister oplever på ét eller andet tidspunkt, at de får en skade, som gør, at de ikke kan løbe, cykle eller anden aktivitet. Når man får en skade, kan det tage utroligt lang tid, inden man er på benene igen, og i nogle tilfælde sker det aldrig, at man kommer til at føre en aktiv livsstil igen. Det går både udover ens fysiske helbred, men det mentale helbred kan også påvirkes, hvis man har været vant til at kunne dyrke motion, men at en skade kommer i vejen. Derfor er rigtig mange mennesker begyndt at anvende alternative behandlingsformer som eksempelvis akupunktur.

Akupunktur har i mange år været anvendt i vesten, men det stammer egentlig fra Kina, hvor det har været praktiseret i flere tusind år. Princippet bag akupunktur, er at man sætter spidse nåle i huden, som har til formål at få ens krop tilbage i balance. Det lyder måske abstrakt, men hele grundlaget er baseret på, at der i ens krop er kanaler, som fører energi rundt i kroppen. Disse kanaler blokeres, når man får en skade, og derved kan energien ikke flyde rundt i kroppen, som den gør, når man er symptomfri. Dét nålene gør, er at pille ved den balance, så energien ikke længere blokeres, men får lov at flyde frit igen, således at energibalancen gendannes.

Hidtil har man ikke kunne påvise, at det har fungeret, men nyere studier tyder på, at der faktisk er noget om snakken. I forsøg har man sammenlignet resultaterne på patienter, der har fået ført nåle ind i det yderste lag af huden, hvilket ikke har nogen reel effekt, med patienter, der er blevet behandlet med rigtig akupunktur – altså, placebo mod ægte akupunktur. Der har været tydelige forskelle hos patienterne, hvor der helt klart er sket en forskel hos dem, der har været behandlet med rigtig akupunktur. Placeboen har således ikke haft nogen effekt.

I Danmark har vi nogle rigtig dygtige akupunktører, og her er blandt andet Boel Akupunktur (http://acunova.dk/) bemærket sig ved at afholde kurser for læger, fysioterapeuter og akupunktører fra hele verden. Ejeren, John Boel, var blandt andet den yngste i verden, der blev uddannet akupunktør på daværende tidspunkt.