Du bliver smuk af at sove

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er sundt at sove. Ens søvn er utroligt vigtigt for helbredet, og det kan faktisk være skadeligt for både krop og psyke, hvis man ikke får sovet nok, eller ens søvn bliver afbrudt om natten. Samtidig går det også udover ens udseende, hvis man ikke får nok søvn, og undersøgelser viser, at man faktisk bliver smukkere af at sove.

 

Svensk undersøgelse viser, at skønhedssøvn rent faktisk virker

En svensk undersøgelse, der blev foretaget i 2010, viser, at skønhedssøvn rent faktisk virker. Folk som har sovet simpelthen bliver kønnere. Undersøgelsen er den første af sin slags, der beviser, at der er en tydelig sammenhæng mellem ordentlig søvn og udseende. Undersøgelsen er foretaget af det svenske Karolinska Institut, og resultaterne er sidenhen blevet dokumenteret i det britiske tidsskrift British Medical Journal.

For at finde frem til resultatet blev 23 udvalgte deltagere mellem 18 0g 31 år fotografetet efter en god nattesøvn uden afbrydelser. Igen, blev de fotograferet, efter de havde været vågne i 31 timer. Herefter blev frivillige sat til at bedømme, hvilket af billederne, den fotograferede var mest tiltrækkende på. Det kommer nok ikke som nogen hemmelighed, at de billeder, hvor deltagerne var udhvilede på, var dem, folk fandt mest attraktive.

 

Få en god nats søvn med mørklægningsgardiner

Selvom man sover med lukkede øjne, så vil lys kunne påvirke øjnene, idét det kan trænge igennem øjenlåget, så hjernen registrere det. Især om sommeren vil det være et problem, da nætterne bliver kortere, og der derfor vil være større risiko for, at man skal i seng, når det er lyst og op, når det er lyst.

Når lyset trænger igennem øjenlågene, så bliver der sendt signal til hjernen og koglekirtlen, der producerer melatonin, som er dét hormon, der styrer din nattesøvn. Lyset signalerer, at det ikke længere er nat, og derfor vil kroppen naturligt tro, at det er tid til at stå op, og man vil opleve en mere overfladisk og urolig nattesøvn.

Det anbefales derfor, at man køber et mørklægningsgardin, så man kan skærme helt af for solen. På den måde kan man være helt, at ens søvn ikke bliver afbrudt. Det er både sundt for kroppen, psyken og ens generelle udseende. Hvis du er i tvivl om, hvor man kan købe et godt mørklægningsgardiner, der skærmer for solen, så kan du finde et stort sortiment her.