Giv dine fødder opmærksomhed

Efter en lang og kold vinter og et mildest talt køligt forår, er foråret nu endelig kommet og de varme temperaturer er begyndt at vise sig. Det betyder, at det er ved at være tid til at få pakket de store vinterjakker og sweatere væk. Det betyder også, at det er tid til at fødderne kommer frem i sandaler, ballerinaer osv. Men efter at have været lukket inde i godt et halvt år, er der en god chance for, at dine fødder godt kunne bruge lidt opmærksomhed. De har været spærret ind – men nu skal de løslades.

Her er er nogle gode råd til at få dine fødder forårsklar.

For det første er der en god chance for, at du har en masse tør hud, og nu er det tid til at komme af med det. Tag et langt fodbad og smør fødderne ind i en fed creme, og hvis der er rigtig meget tør hud, må du i gang med en elektrisk fodfil, der blidt fjerner den tørre hud. Der findes mange producenter af file, en af de bedste er Scholl. En fodfil er den mest effektive måde at komme af med den tørre hud, men du kan rent faktisk også bruge en almindelig bodyscrub, hvis du ikke lige har en fil.

Bruger du en fil, er det vigtigt at du ikke går for hårdhændet til værks. Det kan nemlig være en smule smertefuldt, hvis du kommer til at fjerne for meget. Det er meget bedre at gentage proceduren et par gange for få det hele med.

Når du har taget et fodbad og eventuelt filet fødderne, giver du dem en rigtig god gang creme. Her bør du altid benytte en fodcreme og ikke en bodylotion. En bodylotion er ikke fed nok og tilfører ikke nok fugt, så brug en rigtig fed creme og sørg for at massere den godt ind i fødderne – også mellem tæerne.

Dine fødder har været pakket væk og er sikkert også blevet forsømt længe, det er derfor også vigtigt at huske på, at der skal et par behandlinger til, inden de igen er på toppen, Rom blev som bekendt heller ikke bygget på en dag.