Hold din krop smuk og stærk

Der er desværre stadig et meget stort fokus på at være slank eller tynd i vores samfund, men faktisk burde du hellere fokusere på at være stærk. En stærk krop er nemlig sund, og den gavner dig i hverdagen. Hvis du sidder meget stille på dit arbejde eller nogle gange bliver øm i ryggen sidst på dagen, er der endnu mere grund til at holde gang i din krop.

Brug din gamle havetrampolin

Hvis du er en af dem, der stadig har en havetrampolin stående i haven, er du heldig. Den er nemlig det oplagte træningsredskab, og den kan bruges af alle. At hoppe på trampolin er skånsomt for kroppen, og du har meget lav risiko for skader. Hvis du ikke er så heldig at have en trampolin, kan du købe en her.

Det er populært at hoppe flere sammen, men det giver også mindre sikre hop, og du kan ikke kontrollere din krop på samme måde. Hvis du rent faktisk vil have noget ud af din træning, skal du derfor reservere trampolinen til lidt alenetid.

Sådan træner du på trampolinen

Nøglen til at træne på trampolin er at være bevidst om sine hop. Sørg for at stramme op i kroppen, når du hopper, og aktivér de rigtige muskler. Det er en god idé at bøje en smule i knæene, så du ikke får stød op gennem kroppen.

Du kan lave mange forskellige typer af hop, så brug eventuelt YouTube til at finde inspiration. På den måde kan du træne forskellige muskelgrupper, så du får hele kroppen med. Det vigtigste er, at du strammer op i hele kroppen, og særligt i den aktuelle muskelgruppe, når du hopper. Hvis du holder en god fart i dine hop, træner du også din kondition. Du kan også bruge et sjippetov til at sætte ekstra fut i konditionstræningen.