Hvad er forskellen på danske og amerikanske pandekager?

Du kender den danske pandekage; det er den, du er vokset på med, det er den, du selv laver, og det er den, din familie elsker. Men den amerikanske pandekage er kommet til Danmark, og den bliver mere og mere populær. Det kan være, at du selv vil afprøve den. Men hvad er forskellen egentlig imellem den danske og den amerikanske pandekage?

Pandekagernes funktion

Den primære forskel ligger i, hvordan pandekagen spises. Den danske pandekage er flad, tynd og fylder gerne en hel tallerken i diameter. Der puttes fyld i den, den rulles sammen, og man bestemmer selv, om man spiser den med fingrene eller med bestik.

Amerikanske pandekagers princip er lidt anderledes. Disse pandekager er mindre i diameter, de er tykke, og de spises oftere i stakke end enkeltvis. De spises med kniv og gaffel, fordi man ofte spiser flere lag pandekage af gangen.

Hvilken slags tilbehør passer til?

Den danske pandekage kan spises med utrolig mange forskellige fyld. Den kan spises både med salte og søde tilbehør, hvilket gør, at den kan spises til alle måltider.

Amerikanske pandekager er til gengæld altid søde. Traditionelt er amerikanske pandekager spist i en stak med smør på toppen og sirup spredt ud over dem. Nu, hvor de er blevet mere udbredte, spises de også med det tilbehør, danskerne normalt bruger, som syltetøj og sukker.

Den perfekte pandekage til brunch

Men hvorfor er amerikanske pandekager steget i popularitet? Det er fordi, den type pandekage egner sig rigtig godt til brunch.

Hvis du gerne vil lave amerikanske pandekager selv, kan du se, hvordan du gør på https://www.hurtigmums.dk/amerikanske-pandekager/. Hvor den danske pandekage normalt bliver brugt til dessert eller aftensmad, passer amerikanske pandekager altså godt til morgenmaden, hvor den ligger en sød base for dagen. Men du kan selvfølgelig gøre som du vil; de kan nemt tilpasses til din smag.