Jojobaolie til håret

Vidste du at den stærkt populære og relativt billige olie, jojobaolien kan bruges som en fantastisk hårkur? Læs med her og få gode råd og inspiration til hårpleje med jojobaolie.

Først – kort om jojobaolien
Jojobaolie er fyldt med vitaminer, her i blandt vitamin A, B og E og som om dette ikke er nok, er den også spækket med mineraler som krom, zink og kobber. Jojobaolien er den olie på markedet der bedst efterligner menneskets egen sebum produktion og det er også her hemmeligheden bag jojobaens fantastiske egenskaber hører til. Men lad os lige skynde os at slå fast at selvom jojobaolie bliver kaldt en olie, er det i realiteten mere en voks end en olie, der herefter er blevet til en olieblanding.

Sådan bruger du olien til hårpleje
Jojobaolien beroliger hovedbunden og kan derfor effektivt benyttes til behandling af problemer med skæl og tør hovedbund. Hvis du vil anvende olien til netop dette gnider du blot et par dråber ud i dine håndflader og tilsætter nu lidt protein-shampoo eller almindelig shampoo. Masser det ind i håret og lad blandingen sidde i en ti minutter og skyl herefter efter. Olien trænger aktivt ned i din hovedbund.

Hvis du lider af tørt hår, kan du også bruge jojobaolien, sørg for at dit hår er tørt og masser nu et par dråber jojobaolie ind i hårspidserne. Lad olien sidde i, i 10 minutter og skyl efter. Udover Jojobaolie kan du også bruge eksempelvis Argan olie til håret, det kan du læse mere om her

Slutteligt, kan du selvfølgelig også bruge jojobaolien til meget andet, eksempelvis til at behandle tørre fødder eller som aktiv makeup fjerner.

Jeg håber du er blevet inspireret til at prøve jojobaolien, du kan købe jojobaolie her og her.