Nu kommer kulden – pas på håret

Indtil videre har vi her i landet været rimelig forskånet for vinteren indtil videre, og der har ikke været mange sammenhængende dage med bidende kulde de sidste måneder, men det ser ud til at ændre sig lidt. Hvis man ellers kan stole på vejrudsigten, så ser det unægteligt ud til at vi kommer til at skulle trækkes med minusgrader i hvert fald i den kommende uge.

Der er nok en god chance for, at du ikke er helt vild med dette, men på den anden side, så er der heller ikke meget, du kan gøre ved det. En ting er dog helt sikkert, og det er at dit hår hader det – derfor er det også din pligt at passe på håret, så det overlever den kolde vinter.

Fugt redder håret

Hvis du vil gøre dit hår en stor tjeneste her i vinteren, så er det bedste du kan gøre, at tilføre det en masse magt. Når vejret er koldt, har dit hår nemlig brug for meget mere fugt end hvis vejret er mildt. Det samme gælder desuden, hvis det er meget varmt. “Ekstreme” vejrforhold er hårdt ved håret, men svaret er i langt de fleste tilfælde at tilføre det fugt, enten gennem shampoo og balsam, og hvis det slår slemt til så også med olie og eventuelt en hårkur. De fleste mærker laver dette, et af dem er LA Bruket, som blandt andet forhandles her.

Sørg for at have tørt hår

En anden vigtig at huske på er at det er vigtigt, at dit hår er tørt når du går uden for i minusgrader. Så er der nemlig stor risiko for at håret bliver ødelagt og knækket, hvilket er meget skadeligt for det. Så sørg for at dit hår er helt tørt inden du går uden for.