Pas på læberne i solen

De fleste af os har nok fået tudet ørene fulde om at vi skal huske solcreme, og lige nu kører der sågar en ny kampagne med Peter Falktoft og Esben Bjerre, der skal få os til at huske at smøre vores kroppe ind og beskytte os mod solens farlige stråler. Det skal vi naturligvis blive ved med.

Desværre er der rigtig mange, der glemmer en vigtig del af kroppen, når det kommer til at beskytte sig mod solen, og det er på trods af, at det midt i ansigtet. Det er nemlig læberne. Ligesom resten af dit ansigt er det udsat for solen alt den tid du er udenfor, og derfor også noget der har brug for ekstra pleje, alligevel er der mange er ikke tænker nærmere over det og blot påfører ansigtssolcreme.

Hvis først læberne har fået for meget sol er du ikke i tvivl, så tørrer de ud og det kan føles lidt som om du har fået lidt for meget chili, hvor det hele prikker og er lidt irritabelt. Det er derfor en rigtig god ide at vælge at bruge en læbestift med solfaktor på min. 15, hvis du vil beskytte dine læber, så de kan holde sig sommerlækre. Du kan blandt andet bruge Vichy, Organic Pharmacy eller denne lækre stift fra Meraki, som kan købes på Livingshop.

Der er ikke meget der er værre end læber der er helt sprukne. Det er ubehageligt, det er ikke pænt og det tager et godt stykke tid at rette op på igen. Til gengæld er det noget af det letteste at beskytte sig imod, og det tager ganske få sekunder at påføre.