Protein: Pas på med at få for meget

Sundhed og livsstil er i dén grad oppe i tiden, og alle snakker om, hvad man må og ikke må. Protein har altid været anset som noget, der er sundt og godt. Du skal dog passe på med at få for meget.

Protein er godt for vores krop og vores muskler, hvis vi ikke får for meget af det. Mange produkter skilter med, at der er protein i, og det kan være misvisende i visse tilfælde, fordi vi automatisk tror, at det er sundt.

Der kan dog sagtens være et stort indhold af fedt og kulhydrater i din kost, selvom den er proteinrig. Dét kan være usundt, men for mange proteiner kan også være usundt.

Du kan sagtens spise en proteinbar

Proteiner er ikke skadelige, og de gør meget godt for din krop, og du kan eksempelvis sagtens skifte et måltid ud med en proteinbar. De kan fås her. Du skal dog ikke gøre det for ofte, da de ikke indeholder alle de kulhydrater, kostfibre, vitaminer, sundt fedt og mineraler, som du har brug for.

En gang imellem er det dog fornuftigt nok, hvis du har behov for en snack på arbejdet eller til at supplere din træning.

Erstat ikke dine måltider med proteinbarer

Selvom du godt må skifte ét måltid ud med en proteinbar eller supplere din træning, hvis du blot spiser sundt og varieret i forvejen, så bør du passe på med at gøre det for ofte. Det er ikke en god måde at tabe sig på eksempelvis, men skal ses som et supplement til en fornuftig diæt.

Hvis du træner meget og har behov for flere proteiner end en, der ikke træner så meget, så kan du spise proteinbarer oftere. Husk, at det altafgørende er, om du får nok vitaminer, mineraler, kulhydrater, fedt og proteiner fra din kost.