Sådan plejer du dit hår og mindsker risikoen for hårtab

Synes du, at dit hår virker tyndere, end det plejer at være? Faktisk er der flere mennesker, der lider af hårtab. Årsagerne hertil kan være mange. Det kan eksempelvis være mangel på B-vitamin, sygdom eller mangel på optimal pleje af håret. Sidstnævnte er heldigvis noget, du selv kan gøre noget ved. I denne guide får du derfor en række gode råd til, hvordan du kan pleje samt styrke dit hår for at mindske risikoen for hårtab.

Benyt produkter egnet til skadet hår

Køber du også altid de billigste hårprodukter, du kan finde i supermarkedet? Bare rolig – du er langt fra den eneste. Der er om end god grund til i stedet at benytte produkter, der er specielt designet til skadet hår såsom kerastase shampoo genesis.

Genesis serien er målrettet dig, der oplever hårtab som følge af eksempelvis svækkede rødder eller skader på selve hårfibrene. Ved at købe nogle styrkende og fugtgivende produkter, så får dit hår al den pleje, det har brug for, hvilket styrker dit hår og dermed mindsker risikoen for yderligere hårtab.

Har du brug for at få farvet dit hår?

Hårfarve er en af de helt store syndere, når det kommer til skadet hår. Afblegning er for eksempel meget hårdt for håret, og hvis du får dit hår afbleget regelmæssigt, så kan det altså tage skade og have brug for ekstra pleje, hvis du vil undgå hårtab. Gør derfor dig selv nogle overvejelser omkring, hvorvidt du egentlig har brug for at få farvet dit hår nær så ofte.

Brug altid varmebeskyttende produkter, når du styler dit hår

Gør du ofte brug af stylingsredskaber såsom hårtørrer, krøllejern, glattejern og lignende? Så skal du huske altid at bruge et varmebeskyttende produkt i form af en spray, olie eller creme, således at du undgår hårskader og hårtab på grund af varmen.