Simpel hjemmetræning der giver en flad mave

Der er nok ikke mange af os, der kan se sig fri for ønsket om en flad mave – men i praksis er det langt sværere at holde maven flad end det er at have tanken. I vores samfund, mødes vi omkring mad og gerne fed mad, samtidig er det både nemt og lige til at få fingrene i fastfood på næsten hvert et gadehjørne og det kan derfor gøre det rigtig svært, at holde den slanke figur. Vi har derfor lavet dette indlæg, hvor du kan få noget inspiration til en hurtig og nem mavetræning, der kan klares derhjemme på under 10 minutter.Du er sandsynligvis klar over, at du ikke får samme resultat, som du ville gøre hvis du brugte 4 timer i fitnesscenteret per uge, men det virker og det kan klares på blot 10 minutter. Vi følger selv denne mavetræning slavisk, 3 gange per uge. Det bliver til i alt 30 minutters træning per uge. Har du tid til mere, kan vi foreslå dig at supplere træningen med lidt let løb eller powerwalking.

fitnessbold / træningsbold

fitnessbold / træningsbold


Mavetræning på fitnessbold
Du kender helt sikkert allerede til fitnessbolde, de kaldes også træningsbolde og man bruger dem til træning af mange forskellige ting og i mange forskellige sportsgrene. For os er formålet, at styrke maven og holde fedtet væk der fra! Din bold skal være så stor, at du kan ligge på den på ryggen og kun lige nå med fødderne på jorden. Dette sikrer den bedste aktivering af mavemusklerne. Du tager nu 3×10 gentagelser, stille og roligt. Kan du allerede nu tage 10 gentagelser, øger du blot antallet til 20. Det er bare vigtigt, at du ikke bruger hoften til at svinge dig op med, føl og mærk, at det er dine mavemuskler der arbejder for dig!

Mavetræning på træningsmåtte

Træningsmåtte

Træningsmåtte

Træningen med en træningsmåtte, minder til forveksling om træningen på en fitnessbold, vi vælger bare her i stedet at fokusere på de skrå mavemuskler, frem for de lige som vi trænede med fitnessbolden.

Du skal bruge en træningsmåtte for at komme i gang med denne øvelse, den sørger for, at du ikke får ondt i ryggen og nakken under din træning. Det er vigtigt at du har et godt underlag.

Tag dine hænder om bag din nakke og træk dig nu skråt ind over din mave, du vil kunne mærke at de skrå mavemuskler bliver aktiveret og at du hurtigt bliver øm og træt i dem. Her skal du ligesom i ovenstående øvelse også køre 3×10 gentagelser og forøge med ti gentagelser, når du er i stand til det. Kan du ikke tage 10 på nuværende tidspunkt, skærer du blot lidt ned for antallet af gentagelser.