Tre sikkerhedsråd til rytteren

Hvis man er ny inden for ride-verdenen, kan det være svært at finde ud af, hvordan man bedst muligt passer på sig selv eller sit barn, når man starter til ridning. Ridning er ikke en ufarlig sport, og derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i sikkerhedsreglerne.

 

Spørg de erfarne

Det første og bedste råd må være, at man skal spørge om hjælp, hvis der er noget, man er i tvivl om. Hvis man aldrig har siddet på en hest eller har omgået en hest fra jorden, er der mange ting, man lige skal lære. Det bedste du kan gøre for dig selv eller dit barn er at spørge om hjælp og observere de erfarne ryttere eller din eller barnets underviser, før man kaster sig ud i at gøre noget uden opsyn.

 

Invester i en god ridehjelm

En ridehjelm er alfa omega, hvis man gerne vil ride. En ridehjelm er det vigtigste sikkerhedsudstyr inden for ridning, som passer på rytteren, hvis uheldet skulle være ude og man falder af. Der findes mange forskellige ridehjelme, og derfor kan det være svært at finde det helt rette. Det vigtigste er, at den er sikkerhedsgodkendt, og at den sidder godt på hovedet, så det kan være to praj i den rigtige retning.

 

Hav en telefon på dig

Hvis du er omkring hesten uden at der er andre til stede, er det en god idé at have en telefon på sig i tilfælde af, at der skulle ske et uheld. Hvis du er ude at ride alene, er det også en god idé at have telefonen med, så du altid kan ringe efter hjælp, hvis du skulle falde af, eller hvis der skulle ske noget med hesten. Denne regel om at have telefonen på sig er god at have i baghovedet uanset om du rider på ridebane eller i terræn. I begge tilfælde kan du få brug for hjælp.