Vælg vildt kød

I løbet af de sidste par år, har der været enorm fokus på LCHF (Low Carb High Fat), Palæo, stenalder og hvad kurene ellers er blevet kaldt. Kure, hvor omdrejningspunktet typisk har været kød og masser af det. Der er ingen tvivl om, at hvis målet er at slanke sig, så har disse kure en stor effekt, da kroppen reagerer på ikke at få kulhydrater. Det er muligt ret hurtigt at tabe sig en del kilo, hvilket nok også er grunden til at disse kure har været så populære som det har været tilfældet.

I længden er det dog ikke sundt, og kroppen har brug for de stoffer der findes i brød, kartofler, pasta og meget mere. Ligesom næsten alt andet her i livet, så handler det om, at alting skal være med måde – det er jo heller ikke sundt at løbe FOR meget.

Hvis man går efter at holde en nogenlunde stabil vægt og måske slanke sig en smule, er det eneste helt rigtige råd, at man skal indtage færre kalorier end mand forbrænder, hvilket er forskelligt fra person til person, men typisk er det omkring 1500 kalorier om dagen for kvinder og omkring 2000 for mænd, hvis man ellers er normalt aktiv.

Det kan derfor være en rigitg god ide at vælger magert kød, der ikke indeholder så meget fedt, og dermed heller ikke indeholder så mange kalorier, som oksekød eksempelvis gør. Kylling og kalkun er magert og indeholder ikke meget fedt. Der er dog også mange, der ikke mener, at dette kød smager af så meget, og det kan der være en vis sandhed i, alt efter tilberedelse naturligvis.

En lidt overset gruppe af kød i denne sammenhæng er vildt som krondyr, vildsvin og rent faktisk også strudsekød. Det har et lavt fedtindhold og et højt indhold af vitaminer og mineraler, og smager samtidig af meget, og bør derfor være på menuen i langt fra hjem end det er på nuværende tidspunkt. Det er ikke i alle dagligvarebutikker man finder det, men strudsesteaks kan købes flere steder online, og begynder også at kunne købes i velassorterede slagterafdelinger.